FIRA ALTERNATIVA

Presentació

ENLLAÇ DE RESERVA D'ENTRADES

(Es podran reservar les entrades a través de ENTRAPOLIS fins a les 12h del divendres 13 d'agost)

LES ENTRADES SOBRANTS ES PODRAN RESERVAR AL PUNT D'INFORMACIÓ DE LA MATEIXA FIRA ALTERNATIVA

 

MANIFEST 2021:

Què se n’ha fet dels espais de trobada? Les associacions, els col·lectius i les entitats s’han afeblit més que mai. Ens governa una mena de mandra, un tedi, un desànim generalitzat: ens ha quedat el costum de quedar-nos a casa. Una incertesa continuada condueix a l’ansietat, l’estrés, la depressió. Però tot això ja ve d’abans. Ja ho teníem. La pandèmia només ha augmentat el que ja hi havia en aquesta societat individualista on l’únic llenguatge vàlid era el llenguatge de l’econòmic, i on era més important aparentar una cosa que ser-la realment.
La Fira vol ser un oportunitat per embastar els lligams, enfortir els vincles i reconnectar les relacions. Som autònoms però alhora interdependents els uns dels altres. Ens necessitem. Tot anirà regulín perquè no cal projectar que serà la millor festa de l’any, no busquem un triomf, el que busquem és que vagi com vagi, aconseguir juntes que s’esdevingui: que passin coses perquè encara hi som i volem ser-hi. Cuidar necessita manteniment i entrega. Ara que és difícil fer que passin coses és quan tenim més responsabilitat. Ara que costa que passin coses és quan és més important que passin, perquè els fruits que en podem treure  

 

Benvolguts i benvolgudes,
Aquest és un missatge adreçat a totes aquelles persones que heu col·laborat al llarg dels últims anys a la Fira AlterNativa. Hem rebut diverses sol·licituds de participació i preguntes sobre si enguany hi haurà Fira.
L’excepcional situació que estem vivint genera molta incertesa i aquesta incertesa és molt poc agraïda quan prepares un esdeveniment com aquest. Hi ha unes restriccions molt estrictes i fins a l’últim moment no saps què es podrà fer i què no. Som un grup d’amics voluntaris que senzillament vol que passin coses al poble. És per aquest motiu que hem decidit tornar a fer la Fira AlterNativa, però reduint-ne molt el format.
No podrem donar cabuda a totes les propostes rebudes. Ens sap molt de greu no poder-les acollir, però estem convençuts que podeu entendre en quines condicions ens trobem. Estem contents dels 25 anys que hem fet totes juntes, però aquest sotrac ens ha obligat a frenar una mica per agafar forces. Segur que ens tornarem a trobar d’alguna altra manera.

Gràcies!

Juliol de 2021

 

 

 

La Fira AlterNativa de Sant Pol de Mar va néixer arran de la inquietud d’un grup heterogeni d’amics per poder realitzar al seu poble una fira de caire diferent, una fira que englobés en un sol espai tres àmbits principals: un àmbit dedicat a promoure i difondre productes alternatius del món de la salut, l’artesania i l’alimentació; un àmbit dedicat al món de la comunicació concretat en forma de xerrades, col·loquis i debats sobre diferents temes que afecten el nostre entorn i un àmbit cultural basat en tota una sèrie de propostes lúdiques per als més petits com també tota una sèrie d’actuacions teatrals i musicals que intenten fugir de les moltes propostes que ja s’oferten en altres esdeveniments culturals més comercials.

Però el que defineix pròpiament aquesta fira com a AlterNativa és el sentiment que la fa possible. A banda d’un grup de gent que esdevé el motor que l’engega, aquesta fira no seria cap realitat si no fós per la quantitat de voluntaris que aboquen temps, ganes, esforços i idees per poder-la dur a terme cada any amb la seva particularitat però amb el rerefons de sempre: ha de ser una fira de tots i per a tots on totes les activitats siguin gratuïtes i on la finalitat no sigui cap altra que fer-la possible cada any. Us convidem a navegar per la nostra web i assaborir els diferents àmbits per tal que comenceu a tastar aquest suculent plat que és la Fira AlterNativa de Sant Pol de Mar.